Not Found

The requested URL was not found on this server.

 Our Places | Gereben Zita

Gereben Zita

Our Places

Megjelent a 2. lemez!

Két évvel első albuma után új koronggal jelentkezik Gereben Zita! A lemez címe Our Places, amelyen 13 vadonat új saját dal található.

Gereben Zita – Our Places (2012.)

Míg első saját lemezén a 2010-ben megjelent Ready For The Sun Cd-én inkább jazz ihletésű kompozíciók találhatók, az új lemezen , a pop, a funk és az R’nB stilusok köré csoportosulnak a dalok .
Minek köszönhető a váltás?

Gereben Zita - Our places

“A jazz mellett a pop mindig is közel állt hozzám. Annak idején, mikor az énekkel komolyabban elkezdtem foglalkozni, sok popzenét hallgattam, és játszottam is olyan zenekarokban, ahol ez volt a fő irány.
Egységében szeretem nézni a zenét: nem a stílus számít, hanem hogy jó-e! Az Our Places című albumon 13, új, saját szerzemény található. Sok dal már az első lemeznél megfogalmazódott bennem, így nem sokkal a Ready for the Sun elkészülte után elkezdtük írni zenésztársaimmal az Our Places lemez anyagát. A dalok nagyobb részét Horváth “Tojás” Gáborral, 4 számot Gyémánt Bálinttal közösen írtunk, a szövegeket pedig Szalai Tamás írta meg a saját gondolataim alapján. Személyes élményeken alapulnak a dalok, de sok esetben olyan témákat írtam meg, amely sok más ember életében is előfordul, hogy a hallgató magának érezhesse a zene mondanivalóját, a szöveg tartalmát. Próbáltuk több hangszínemet is megmutatni az új lemezen, ezért a dalok stílusjegyei az R’n'B, a blues, a pop, a rock és természetesen a jazz eklektikusságát hordozzák. A zenekar sokat fejlődött az elmúlt évek során, szinte egy kis családdá kovácsolódott össze! Sok koncerten, felkérésen vagyunk túl. Nem is volt kérdés, hogy az, ami régóta bennem volt, azt velük együtt valósítsam meg. Ugyanakkor szerettünk volna teljesen mást csinálni, mint az előző lemezen. Nagyon könnyű és unalmas út lett volna valami hasonlót összerakni, mint az előző CD-n. Szeretjük a kihívásokat, és azt, hogy bátran és kísérletező kedvvel kacsingatunk ki más, de szintén autentikus irányzatok felé. A „könnyűzene” ráadásul egyáltalán nem olyan könnyű műfaj: mind a zenében, mind az éneklésben is nehéz feladatok elé állítja az embert!“

Track list

1. One Night  (4:36)

2. 125 (3:51)

3. Something New (4:09)

4. Linger On (3:14)

5. Don’t You Dare to Love Me This Way (5:53)

6. Love Me Boy (4:20)

7. Flow (4:02)

8. Better Day (4:12)

9. Ready for the Night (4:49)

10. Runaways (4:56)

11. The Only One (4:15)

12. Our Places (6:35)

13. One Night (acoustic version) (4:07)

Info

Gereben Zita – vocal
Gyémánt Bálint – guitars
Horváth „Tojás” Gábor – keyboards
Eged Márton – bass
Gálfi Attila – drums
Produced by Hunka Róbert Zoltán, Gereben Zita
Recorded 13-19, February 2012 at SuperSize Recording Studio
Recorded and Mixed by Dexter
Mastered by Dexter and Varga Zoltán
Photography by Merényi Dávid
Make-Up: Cseh Melinda
Design by Hornyák Tibor
Conceptualized by Gereben Zita
Released by Hunnia Records