Not Found

The requested URL was not found on this server.

 Ready For The Sun | Gereben Zita

Gereben Zita

Ready For The Sun

“Gereben Zita az utóbbi idők egyik legbájosabb vokális dzsesszalbumát tette az asztalra: csokornyi jólesően változatos, mégis egységes, sokféle hatást idéző, mégis személyes dalt.”

(Népszabadság)

“A Ready For The Sun egységes, kristálytiszta, nagyon igényes album, amelyet öröm hallgatni, és amelyre méltán lehet büszke az egész magyar lemezpiac.”

(Művészvilág.hu)

“A dalokat hallgatva kimondható: nagyon ritka, hogy a képzettség, az érzékenység és a szenvedély ilyen szerencsésen találkozik egy előadó személyiségében.”

(Kisalföld)

„ A debütáló csapatot egy filigrán lány és egy jó adag lendület tartja össze. Gereben Zita nevét érdemes megjegyezni”

(Marie Claire)

“Gereben Zita kétség kívül naprakész”

(moksha.hu)

GEREBEN ZITA – READY FOR THE SUN

Megjelent első önálló albuma az EMI-Hunnia Records kiadásában!

A fiatal generáció egyik tehetséges énekesnőjét, Gereben Zitát a nagyközönség az Emil.RuleZ! együttesben ismerhette meg, de emellett számos elismert hazai együttessel dolgozott-dolgozik együtt ( Modern Art Orchestra, Budapest Jazz Orchestra, Transform Quintet és Free Style Chamber Orchestra).

Saját zenekarát 2007-ben alapította Gereben Zita Quintet néven, amellyel számos hazai klubban és fesztiválon megfordultak már. A fiatal, tehetséges muzsikusokból (Gyémánt Bálint, Horváth “Tojás” Gábor , Eged Márton, Gálfi Attila) álló formációjával friss, egyéni hangvételben ad elő saját dalokat, amelyeket az egyedi előadásmód és Zita elbűvölő, finoman füstös, ugyanakkor bársonyos hangja teszi igazán különleges élménnyé.

A “Ready for the Sun” c. lemezen a dalok saját kompozíciók melyeknek témái személyes élményeken alapulnak.Felcsendülnek az örömök, a csalódások, az őszinteség és a vágyakozás pillanatai. A zene átmenetet képez a jazz és a populárisabb műfajok között. Dallamos, érzékeny, de ugyanakkor elsöprő energiákkal teli muzsika ez. Az album repertoárja a jazz balladáktól, egészen a tempós funk zenékig terjed. A lemezen Zitán kívül még több dalszerző is közreműködik Horváth “Tojás” Gábor, Gyémánt Bálint és Nagy János személyében, akiket szinte be sem kell mutatni, hiszen a magyar jazz zenei élet jeles képviselői.

Track list

1. Lost Faith

2. Playground

3. To be with the Closest

4. Little Pieces

5. Sírj Csendben

6. Szega-fredo

7. It’s Time Now

8. Enjoy till it Lasts

9. New Roads

10. Until

11. Just Smile

12. Goodbye

Info

Gereben Zita vocal
Horváth “Tojás” Gábor piano, keyboards
Gyémánt Bálint guitars
Eged Márton bass
Gálfi Attila drums
Redő Dániel (special guest) percussion

Produced by Hunka Róbert Zoltán, Gereben Zita
Recorded 22-25 March 2010 at Hunnia Records Studio
Recorded, Mixed and Mastered by Otto Tivadar
Photography by Merényi Dávid
Styling: Volcsánszky Fanni
Make Up: Cseh Melinda
Design by: Gál Krisztián
Conceptualized by Gereben Zita
Released by EMI- HUNNIA Records

A CD ITT MEGRENDELHETŐ!