Not Found

The requested URL was not found on this server.

 Zenekar | Gereben Zita

Gereben Zita

Horváth Tojás Gábor

Horváth Tojás Gábor több mint egy évtizede indult zenei pályája során számos zenekarban sikerrel szerepelt zongoristaként és zeneszerzőként is.

2009-ben diplomázott a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem jazz-zongora szakán. Többek között Binder Károly, és Kaltenecker Zsolt tanítványaként tanult.

Megalapította a Transform Quintet fúziós jazz zenekart amely immáron 10 éve számos sikert, és lemezt tudhat magáénak! Tehetségét a világhírű amerikai jazz-zongorista, Joey Calderazzo (Michael Brecker Band, Branford Marsalis Quartet zongoristája) is elismerte, akivel több közös produkcióban is részt vett.
 Ezek mellet Gábor együtt játszott még, a hazai jazz élet kitűnő muzsikusaival is. Többek között: László Attila, Fekete – Kovács Kornél, Harcsa Veronika, Kaltenecker Zsolt….

Zeneszerzői sokoldalúságát bizonyítja, hogy komponált már pop produkciónak, (Animal Cannibals – Ülünk a Vonaton, Nincs egy Rongyom), és több kisseb játékfilmnek is írt filmzenét! Legutóbb az idei szemle díjas “Papírrepülők” (R: Szabó Simon) című film zenéjén működött közre, saját kompozícióival.
Létrehozta saját akusztikus trio zenekarát is amelyel már 2 lemezük is megjelent. (Steps Away, Live at Muflon)

Contact: tojasmusic@gmail.com

https://www.facebook.com/tojasmusic

http://www.facebook.com/pages/Gabor-Horvath-Trio/117594308253380

http://www.facebook.com/pages/The-Transform-Quintet/62596890339

Bécsy Bence

Bécsy Bence pályafutását ténylegesen, a Kőbányai Zenei Stúdió növendékeként kezdi, ahol tapasztalatokat, ismeretségeket szerezve számtalan zenekarban megfordul. Később a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Jazz tanszakán tanul tovább, ahol képességeit és tudását fejlesztve, igyekszik a szakma még nagyobb részét a vonzásterébe keríteni.

Hisz a stílusokat összefogó, avagy áthidaló, az emberrel született, egyéni és szabad muzikalitás erejében, ami így aztán teljes természetességgel nem sorolható kategóriákba. Célja, hogy ezt a szemléletet életben tartva ő is talpon maradjon a magyar zenei színtéren, mint szerző és hangszeres.

Zenekarait illetően sokrétű. 2015 júliusáig zenélt a Deák Bill Blues Bandben. Jelenleg a BG5-ban játszik ‘szabad’ zenét, a Gereben Zita Quintettben a Pop-ot ötvözi a zenekar Jazz elemekkel. További zenekarai még: Noémo

Bata István

1979-ben született, gyermekkorát Horgoson, a volt Jugoszláviában töltötte. Zenét autodidaktaként kezdett tanulni. 20 éves korában a szegedi Hammido alapfokú zeneiskolában egy évig Magyar János tanítványa, majd 2000-tõl a Kőbányai Zenei Stúdió basszusgitár szakán tanult. A Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola Jazz Tanszakán 2009-ben szerzett diplomát Lattmann Béla növendékeként. A magyar és a balkáni népzene iránt gyerekkora óta érdeklődik. Jelenleg a bolgár-, török- és más Közel-keleti rokon zenék foglalkoztatják komolyabban. Ugyanakkor nem zárkózik el többek között a minimal-electro-, és egyéb kísérleti zenéktől sem.
A Gereben Zita Quintet mellett más zenekarokban is játszik: Sena, David Yengibarian Trio, Fábián Juli & Zoohacker, Arasinda. Rendszeres tagja a Delov Jávor által vezetett Random Trip nevű improvízációs műhelynek.

Gálfi Attila

Gálfi Attila 16 éves korában kezdett el dobolni autodidakta módon, majd késõbb Banai Szilárd és Borlai Gergő tanítványa lett.

1996 – ban érettségizett a Vörösmarty Mihály Gimnázium dráma tagozatán, majd a JATE kommunikácíó- újságíró szakán folytatta tanulmányait és végül a Kőbányai Zene Stúdióban végzett, ahol Jávori Vilmos növendéke volt.

1998 – ban Horváth Gáborral közösen alapította a Transform Quintetet, mellyel több hazai és nemzetközi fesztiválon nagy sikert arattak.

2000 – ben elnyerte a “Fesztivál Legjobb Dobosa” címet a TTQ-val a Trencin Jazz Fesztiválon.

Számos hazai és külföldi előadóval zenélt már együtt, mint pl, Nagy János, László Attila, Ágnes, Joey Calderazzo,

Állandó zenekarai: Sárik Péter Trio, Horváth Tojás Gábor Trio, Myrtill, The Transform Quintet